NL doet

Zaterdag 16 maart een memorabele dag voor de Dierenhoeve. De dag begon zeer negatief met een inbraak, waarbij ramen in het koffiehuis en “de boerderij” zijn ingeslagen en helaas weer veel schade en kosten.
Het positieve nieuws is dat om 10 uur de leden van Rotary-club Noordwijk, Duin- en Bollenstreek binnen kwamen om te klussen voor het jaarlijkse NL doet festijn. Ondanks dat de Dierenhoeve binnen nu en een paar jaar moeten gaan verhuizen richting Engelse Tuin, is er nog steeds voldoende klus.
Het bestuur van de Dierenhoeve probeert samen met een groep enthousiaste vrijwillers en medewerkers de boerderij tot op de dag van verhuizing op een niveau te houden waarbij jong en oud met elkaar, dieren en natuur in contact kunnen komen op een ontspannen en vrijblijvende manier en daarnaast ook nog dat er voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende dagbesteding kan worden gerealiseerd.

Er werd gewerkt rondom het hok van de Belgische hazen, er is gaas in de grond geplaatst tot op het grondwater omdat graven wel een “hobby” is van deze mooie dieren.
Ook werd er door de leden de Rotary genaaid en geknipt aan mooie nieuwe vlaggen lijnen, niet van plastic maar van allerlei stofjes.
De kippen, pauwen en de zandbak hebben mooi, schoon nieuw zand gekregen en ook is er compost op het land gebracht.
En terwijl dit allemaal gaande was heeft Dick Bader van de Firma Bader zeer snel de ramen vervangen.

Kortom een dag met een niet zo leuk begin maar met een heel mooie afsluiting.

Foto’s: Frans van Steijn