Graven watercompensatie verbindingsweg, verlegging entree Dierenhoeve

Noordwijk, 24 april 2019

Persbericht

 Graven watercompensatie verbindingsweg, verlegging entree Dierenhoeve

De gemeente Noordwijk heeft opdracht gegeven om grond af te graven voor extra water op het laagste punt van ‘Landgoed in den Houte’ in Noordwijkerhout (Bavo-terrein). Dit laagste punt ligt op de locatie van de huidige zorg- en kinderboerderij ‘De Dierenhoeve’. Het graven van watercompensatie is nodig in verband met de aanleg van de verbindingsweg voor de ontsluiting van deze nieuwe woonwijk.

Verlegging entree Dierenhoeve

In goed overleg met De Dierenhoeve is bepaald waar de watercompensatie het beste gegraven kan worden. Het graven van extra water gebeurt aan de zuidzijde van De Dierenhoeve. Hierdoor vervalt de huidige entree. De Dierenhoeve blijft bereikbaar via de nieuwe entree aan het Kastanjelaantje. Het wandelpaadje rondom De Dierenhoeve blijft begaanbaar. De zorg- en kinderboerderij blijft op deze plek totdat de nieuwe locatie nabij de Engelse tuin klaar is.

Uitvoering

Aannemer Sporto is op 23 april gestart met de voorbereiding van de graafwerkzaamheden.

Noot voor de pers. Niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ria Weijers, communicatieadviseur gemeente Noordwijk. (070) 36 60 000.

20190424_entree_Dierenhoeve_watercompensatie