Schapenscheren 2019

Op 26 mei van 10 tot 16 uur is het weer zo ver Schapenscheren op De Dierenhoeve, tevens de aftrap van de crowdfundingmaand van de KinderboerderijActieftour met dit jaar als thema “Voor iedereen! Dat is toch het allerleukste”.

We missen nog iets op De Dierenhoeve waar kinderen met en zonder beperking samen op kunnen spelen. Daarom sparen we dit jaar voor een speeltoestel dat door íedereen gebruikt kan worden. Helaas zijn dit soort speeltoestellen heel duur en hebben we hier veel geld voor nodig.

Help jij De Dierenhoeve om dit doel te halen?

Tijdens het Schapenscheren is er van alles te doen en te beleven op De Dierenhoeve. Een deel van de opbrengst van het Schapenscheerfeest zal worden gebruikt voor het speeltoestel, de rest voor de instandhouding van De Dierenhoeve.
Spelletjesweide van SKOL Dit jaar zorgt SKOL voor alle spelletjes in de spelletjesweide. Kom gezellig
spelen.
Knutsel met echte wol Bij het scheren van de schapen wordt natuurlijk ook geknutseld met echte wol. Voel hoe zacht het is, ruik de heerlijke geur en maak hier iets prachtigs mee. Kun jij dat ook?
Demonstraties schapen scheren Hoe gaat dat dan in zijn werk, het scheren van een schaap? Eerst moet hij gevangen worden, dan wordt hij op zijn kont gezet en zodra hij lekker zit kan het scheerapparaat aan om de warme wollen jas uit te doen. Kom je kijken?
Heerlijk eten en drinken
Al deze activiteiten maken natuurlijk hongerig. In het koffiehuis en in de loods zijn allerlei lekkere dingen verkrijgbaar!
Koffie, thee, limonade, taart, ijs..heerlijke, eerlijke hamburgers, poffertjes en broodjes knakworst teveel om op te noemen.
Een grote en kleine loterij
Grote loterij, met als hoofdprijs 2 kaarten voor Soldaat van Oranje , 2de prijs prachtig kippenhok gesponsord door Welkoop, 3de en 4de prijs 2×2 kaarten voor het Omniversum, 5de diner bon voor 2 bij “Kattukkerzandt” gesponsord door Kattukerzandt
Loten € 5.- per stuk, al vanaf dit weekend te koop in het koffiehuis en te bestellen via Facebookberichtje of bericht via de Website
 
Kleine loterij, met heel veel mooie kleine prijzen….lot €1.- …alleen te koop op 26 mei.
Noordwijk(erhout)s  kampioenschap pompoen kweken Koop bij ons compost en zaad van de pompoen en poot deze op 26 mei in de pompoenenweide. Zet je naam erbij en laat maar groeien! Op 26 october, tijdens de Halloweenviering, krijgt de eigenaar van de grootste pompoen een mooie prijs
Noordwijk(erhout)s kampioenschap statiegeldflessen inzamelenWij zijn benieuwd, wie is in 2019 de kampioen flessen inzamelen wordt. Tijdens het schapenscheren maken we de winnaar bekend.
Verder zijn er nog bloemen, planten en allerlei andere leuke dingen te koop!
 
Tot Ziens op 26 mei van 10 tot 16 uur Schapenscheerfeest op De Dierenhoeve