Zorg & Begeleiding

De Dierenhoeve is een zorg- en kinderboerderij waar mensen begeleid worden bij hun traject op gebied van dagbesteding en/of re-integratie. Dit zijn met name cliënten van Rivierduinen maar ook statushouders (vluchtelingen die werkervaring in Nederland willen opdoen of de taal willen leren). Binnen een veilige en vertrouwde omgeving verrichten zij de werkzaamheden onder begeleiding van activiteitenbegeleiders. Heb je zin om mee te werken op de Dierenhoeve? Kijk dan voor meer informatie op de website van Rivierduinen www.rivierduinen.nl.

Persoonlijke ervaringen van deelnemers:

“J: 2 jaar ben ik inmiddels werkzaam op de Dierenhoeve, en ik heb het hier erg naar mijn zin. Vooral de afwisseling en diversiteit van de werkzaamheden, de leuke dieren en gezellige mensen vind ik erg motiverend. Ook blijkt het een goede plek te zijn om aan mijn structuur en zelfverzekerdheid te werken. Al met al zouden wat mij betreft meer deelnemers welkom zijn. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!”

“D: Ik kom al 11 jaar regelmatig op de Dierenhoeve waarvan 5 jaar vaste deelnemer. Dit omdat ik gek ben van dieren. Hier kan ik gewoon mezelf zijn en werken aan mijn toekomst. Doormiddel van dagbesteding krijg ik structuur en regelmaat in mijn leven. Waardoor ik meer rust krijg in mijn hoofd, en beter weet wat ik wil bereiken. Het is hier altijd gezellig en er is begrip voor iedere situatie.”

“R: Ik ben ongeveer 2 jaar aan het werk op de Dierenhoeve, dit doet mij heel veel goeds. De goede sfeer en leuke collega’s brengen mij na een hoop ellende een goede en leuke werkervaring. De vele dieren die hier rondlopen helpen natuurlijk daar ook aan mee. Ik hoop dat meer mensen de stap kunnen zetten om hier een positieve werkervaring op te komen doen. En het zelf te ervaren dat het iets positiefs met zich mee brengt.”

“M: Ik ben een aantal jaren deelnemer op de Dierenhoeve. Ik heb het echt super naar mijn zin. Het helpt me om nuttig bezig te zijn en een invulling te geven aan mijn dag. Ik werk 2 middagen en binnenkort ga ik uitbreiden. Het geeft mij ook structuur. Ik werk samen met gezellige mensen er hangt een top sfeer! Ik vind het prettig dat ik in mijn eigen tempo kan werken, soms alleen of samen. En het werken met dieren is heel leuk, dat werkt ontspannend. De Dierenhoeve zorgt voor afleiding als het even niet zo goed met mij gaat. Ik voel me er echt thuis!”